Gard Nilssen's Supersonic Orchestra

Gard Nilssens Supersonic Orchestra.
Ibsenhuset

fredag 15. oktober

Kl 22.00

«Til himmels med eliten av skandinavisk jazz » - slik rapporterte Aftenposten fra bandets konsert på Oslo Jazzfestival nylig. Gard Nilssen tar nå med seg sitt supersoniske orkester hjem til Skien, etter konserter i sommer også i Polen. Bandet stiller med energi helt ut til fingertuppene, og er klare til å spille opp til dans! Her er hva Gard selv skriver om bandprosjektet:

Supersonic Orchestra er mitt absolutte drømmeband og består av en utrolig gjeng med musikalske genier som jeg elsker å spille sammen med og som jeg fortsatt er forbløffet over å ha klart å samle sammen.

 Da jeg fikk muligheten til å sette sammen dette bandet av Moldejazz under mitt opphold som Artist In Residence i 2019, så hørte jeg for meg og stort lydbilde som jeg kunne velte fjell, samtidig som det også kunne være dynamisk og nedpå som ingen andre i det neste sekundet. Jeg ville lage fengende melodier, dansbare, skeive og fete riff, vill improvisasjon, sært som faen til tider, samtidig som jeg hele tiden hadde en tanke om å utnytte orkesterets interne bandkonstellasjoner. Resultatet ble overveldende og over all forventning. DRØMMEBAND !! ... sa jeg det ???

Etter strålende tilbakemeldinger fra en samlet internasjonal presse, så slapp vi liveplata «If you listen carefully the music is yours» året etter og reiste på en uforglemmelig Norgesturné. Plata fikk også strålende tilbakemeldinger, og ble spellemannsnominert og kåret til en av de beste platene på Bandcamp.

Nå som verden åpner opp igjen, er jeg så utrolig glad for og få presentere dette bandet på "hjemmebane" i Ibsenhuset, hvor jeg på mange måter lærte alt jeg kan om musikk i dag!

 Gard Nilssen's Supersonic Orchestra:

Håkon Mjåset Johansen- trommer (NO)
Hans Hulbækmo- trommer (NO)
Gard Nilssen-trommer (NO)
Petter Eldh- kontrabass (SE)
Ole Morten Vågan- kontrabass (NO)
Ingebrigt Håker Flaten- kontrabass (NO)
Eirik Hegdal-saksofoner (NO)
Per ”Texas” Johansson-saksofoner (SE)
Kjetil Møster- saksofoner (NO)
Hanna Paulsberg- saksofon (NO)
Mette Rasmussen- saksofon (DK)
Maciej Obara- saksofon (PL)
André Roligheten-saksofoner (NO)
Thomas Johansson-trompet (NO)
Goran Kajfes-trompet (SE)
Erik Johannessen- trombone (NO)
Tor Breivik- lyd