Pat Metheny Trio

Ibsenhuset - Dovregubbens Hall

søndag 14. august KL 19.00

JAZZENS MESTERE: 20 Grammy-priser tar ikke feil - Pat Metheny er en av verdens mest meritterte og kjente jazzgitarister og kan trygt kalles en musikalsk legende. Etter to års ventetid kan vi endelig ønske en av jazzens mestere velkommen til Skien og Ibsenhuset!

Pat Metheny har en livslang karriere som soloartist, men har også spilt med internasjonalt kjente musikere som Chick Corea, Herbie Hancock, Michael Brecker, Joni Mitchell og David Bowie. Av norske musikere har han spilt med blant annet Jan Garbarek, Silje Nergaard, Arild Andersen og Skiens egne Audun Kleive og Gard Nilssen. Pat Metheny er kjent for å ha bidratt til en helt ny gitarsound som har inspirert en hel generasjon av jazzmusikere verden over, og utfordrer og utvikler sjangeren den dag i dag med improvisasjon og ny teknologi. Det er knapt en pris og utmerkelse i musikkverdenen han ikke har fått. Vi kan nevne som eksempel 20 Grammy-priser, 36 Grammy-nominasjoner, NEA Jazz Master og 3 Gold Records.

Pat Metheny blei født i Kansas City i 1954, men har solide røtter i Norge! Hans morfar Bjørn Hansen emigrerte fra Mandal til Missouri seint på 1800-tallet.  Pat Metheny begynte å spille trompet som 8-åring og gitar som 12-åring. Som 15-åring spilte han allerede med de beste jazzmusikerne i Kansas City og trådde inn på den internasjonale jazzscenen i 1974.

Pat Metheny har i tillegg til å være en erfaren og velmerittert musiker, vært spesielt opptatt av å bidra på den akademiske arenaen. Allerede som 18-åring var han den yngste læreren på University of Miami og blei det samme som 19-åring på Berklee College of Music. Han har blitt tildelt æresdoktorater på en rekke universiteter og er regnet som en pionér innenfor sin sjanger.

På denne norgesturnéen spiller Pat Metheny trio også i Oslo konserthus (Oslo jazzfestival), Kilden teater og konserthus (Kristiansand) og i Haugesund (Sildajazz).

Med: Pat Metheny – gitar, Darek Oleszkiewez - bass, Joe Dyson – trommer.

Samarbeidskonsert Skiensjazzdraget - Ibsenhuset.

Billettpriser:

Ordinær 890,- / medlem Skiensjazzdraget 670,-.