Scheen Jazzorkester & Jon Øystein Rosland

Scheen Jazzorkester presenterer nytt bestillingsverk.
Ibsenhuset

tirsdag 28. september

Jon Øystein Rosland har siden etableringen av Scheen Jazzorkester komponert og arrangert til orkesteret. Nå står et nytt bestillingsverk klart og det har fått navnet «Logical Fallacies». Komponisten lover energiske låter som spenner seg fra det helt sarte til groove og fengende melodier.

Tidligere har det blitt en rekke enkeltstående verker og i 2016 kom bestillingsverket «Tamanoar» bestående av 10 låter. «Tamanoar» ble spilt inn i «Rainbow» og utgitt på »Losen Records», og utgivelsen har høstet mange strålende kritikker fra inn og utland.

Scheen Jazzorkester (SJO) ble startet i 2010 som et profesjonelt jazzorkester med base i Skien. Bandet har siden da klart å etablere seg som en sterk stemme på den norske og europeiske jazzscenen, og er i dag Sørnorsk Jazzsenter sitt regionale store ensemble. SJO har 7 kritikerroste album bak seg, det siste albumet «As We See It…» kom i fjor ut på det anerkjente plateselskapet «Clean Feed Records».
Bandet består av 12 musikere med bakgrunn fra både jazz og klassisk musikk. Sistnevnte gjør at bandet får et særegent og mangefasettert uttrykk som spenner fra klassisk kontemporær samtidsmusikk via orkestrale tilnærminger til europeisk kammerjazz.

Scheen Jazzorkester er:
Jon Øystein Rosland – komposisjon/tenorsaxofon
Guttorm Guttormsen – saxofoner/fløyte
André Kassen – saxofoner
Line Bjørnør Rosland – klarinetter
Thomas Johansson – trompet
Finn Arne Dahl Hanssen – trompet
Magne Rutle – trombone
Frøydis Aslesen – trombone
Åsgeir Grong – basstrombone
Rune Klakegg – piano
Even Helte Hermansen – gitar
Jan Olav Renvåg – bass
Audun Kleive – trommer

Arrangør: Skiensjazzdraget

Billettpriser:
Ordinær: 300 / Medlemmer av Skiensjazzdraget: 200 / Studenter: 100